0 0
Mrkvové pyré ako príloha, RECEPT na zdravú prílohu

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
6 ks Mrkva stredná veľkosť
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
0.5 ML Mletá rasca ML/malá lyžička
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička, výborná na kĺby a zápaly
NA ZJEMNENIE
4 PL Maslo podľa chuti a potreby
ĎALŠIE DOCHUTENIE
Citrónová štava podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
120
kcal

Mrkvové pyré ako príloha, RECEPT na zdravú prílohu

Tip pre vás. Ešte jemnejšie a lahodnejšie mrkvové pyré? Nakoniec pyré zjemníme šľahačkovou smotanou. Postačí zopár lyžíc, premixujeme a podávame.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

  • ĎALŠIE DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Mrkvové pyré, skvelá príloha k mäsu, rybám, rôznym zeleninovým jedlám, alebo aj tak, bez všetkého. Má nielen nádhernú farbu, je k tomu veľmi chutné a lahodné. Pyré plné živín, pritom za pár eur. Vyskúšajte jednoduchý FIT recept, oplatí sa.

Zeleninové prílohy sú úžasné, pretože majú mnoho vitamínov a minerálov. Fantastické mrkvové pyré obzvlášť, predovšetkým vhodné pre deti pre svoju chuť, aj tých, ktorí nemusia v jedle kúsky zeleniny.

Mrkva – najbohatší zdroj betakaroténu, ktorý sa mení v ľudskom tele na dôležitý vitamín A. Táto oranžová kráľovná zeleniny je bohatá na vitamín B, C, D, E, významným zdrojom minerálov a stopových prvkov. Obsahuje vápnik, horčík, železo. Mrkva má mnoho antioxidantov a vlákniny, minimum cukrov a tukov. Je vynikajúca surová, ale aj varená. Varením, dusením alebo pečením sa minerály a vitamíny z tejto zeleniny lepšie uvoľnia. Mimochodom, aj niektoré vitamíny sa rozpúšťajú práve v tukoch. Veľkou prednosťou mrkvy je ľahká stráviteľnosť. Odporúča sa pri mnohých diétach, aj keď si strážime kalórie. Mrkvové pyré je vynikajúcou, vitamínmi nabitou prílohou.

Na doladenie chuti mrkvového pyré môžeme pridať aj citrónovú šťavu a môžeme pridať aj cukor. Keď však mrkvu orestujeme na cibuli, z mrkvy sa uvoľnia nádherne chute. Maslo pridávame do pyré na zjemnenie, bude aj krémové. Na dochutenie môžeme zvoliť aj výpek z mäsa, docielime zaujímavú chuť. S výpekom však opatrne, aby nebolo zeleninové pyré mastné.

Dobrá rada. Mrkvové pyré do zásoby? Radšej nie, najlepšie chutí čerstvo pripravené. Kto miluje bylinky, je to tiež výborná voľba, telu dodáme ďalší vitamín C. Zdravé zeleninové pyré nádherne zahrá aj farbami.

Kroky

1
Hotové

Mrkvu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kolieska. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a cibuľu.

2
Hotové

Cibuľu restujeme do sklovita. Potom pridáme nakrájanú mrkvu. Na prípravu mrkvového pyré nie je mrazená mrkva veľmi vhodná, má úplne inú chuť.

3
Hotové

Mrkvu opekáme na nízkom stupni, za stalého miešania, aby pustila vôňu a vynikajúcu chuť. Trvá to cca 10 minút. Pridáme korenie podľa potreby a obľuby.

4
Hotové

Potom panvicu s mrkvou prikryjeme pokrievkou a mrkvu dusíme do mäkka. Mrkvu podlievame podľa potreby, iba trochu, nad jej povrch. Nikdy nie priveľa.

5
Hotové

Mrkvu môžeme podlievať horúcou vodou, vývarom mäsovým alebo zeleninovým, je vhodné aj výpekom napríklad z pečeného mäsa, podľa chuti.

6
Hotové

Ak zvolíme výpek z mäsa, mrkvu už veľmi nedochucujeme, aj maslo vynecháme. Tekutinu k duseniu mrkvy pridávame iba toľko, aby nám neprihorela.

7
Hotové

Ak by sme pridali príliš veľa tekutiny, pyré by bolo redšie. Mrkvu rozmixujeme, ak sme nepridali výpek, pridáme maslo, dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti.

Martina

Zeleninový šalát
predchádzajúci
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a mozzarellou, FIT recept
Jablká v cestíčku
ďalšií
Jablká v cestíčku, RECEPT na fantastické jablká
Zeleninový šalát
predchádzajúci
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a mozzarellou, FIT recept
Jablká v cestíčku
ďalšií
Jablká v cestíčku, RECEPT na fantastické jablká

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár