Ingrediencie:
- 150 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- 150 g Jogurthustý biely jogurt alebo kyslá smotana
- 1 ks Vajce
- 1 PL Kryštálový cukorPL/polievková lyžica, napoly kopcovitá
- 1 ks Vanilkový cukor20 g
- 1 PL RumPL/polievková lyžica alebo vodka, slivovica
- 0.5 ks Prášok do pečiva6 g alebo 1 ML sódy bikarbóny
- 1 štipka Soľ
- Citrónová kôrapodľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA PEČENIE
- 1.5 dl Repkový olejalebo podľa potreby
-
NA DOZDOBENIE
- Práškový cukorpodľa chuti a potreby
- Čokoládačokoládová alebo ovocná poleva
Popis:
Šišky bez kysnutia. Super rýchle – bleskové šišky, ktoré máme pripravené za pár minút. Sú tradičné na fašiangy, úžasne však počas celého roka, keď nás premôže chuť na niečo babičkovské. Sladké maškrtenie želám.
Na dochutenie šišiek bez kysnutia môžeme zvoliť citrónovú alebo pomarančovú kôru, rum (prípadne iný alkohol – vodka, slivovica, brandy) – šišky nenapijú toľko tuku pri vyprážaní, hrozienka či brusnice, ktoré máčame v čaji, rume. Keď nemáme prášok do pečiva, pridáme lyžičku sódy bikarbóny. Klasickú hladkú múku zameníme za hladkú špaldovú múku, ktorá je zdravšia, výživnejšia.
Dobrá rada. Mini šišky dobre prepečieme, aby neostali vo vnútri surové. Ukladáme ich do horúceho, dostatočného množstva oleja, pečieme z každej strany dozlatista na strednom stupni. Na vyprážanie zvolíme repkový olej, ktorý má vyšší stupeň zadymenia.
1 porcia = 100 g šišiek
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |