0 0
Šťavnatá a jemná bravčová panenka s brokolicou RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Bravčová panenka 1 ks bravčová panenka
4 PL Olej PL/polievková lyžica
podľa chuti Soľ
podľa chuti Mleté čierne korenie
podľa chuti Mletá červená paprika
podľa chuti Drvená rasca
podľa chuti Chilli korenie kto má rád pálivé, môžeme aj vynechať
BROKOLICOVÉ PYRÉ
600 g Brokolica brokolica čerstvá alebo chladená
3 PL Maslo PL/polievková lyžica
3 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
podľa chuti Soľ
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti
1 štipka Kurkuma alebo podľa chuti, výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
podľa chuti Citrónová štava na konečné dochutenie
NA KONEČNÉ DOCHUTENIE
podľa chuti Petržlenová vňať
podľa chuti Parmezán

Nutričné informácie

1
Porcia
220
kcal

Šťavnatá a jemná bravčová panenka s brokolicou RECEPT

Tip pre Vás. Šťavnatá a jemná bravčová panenka na panvici s brokolicovým pyré - jednoduché a rýchle jedlo, ktoré sa oplatí vyskúšať. Skvelý pokrm s nízkym obsahom tuku, pritom plné živín a vitamínov. Ako ďalšiu prílohu môžeme zvoliť dusenú ryžu, zeleninové hranolky, pečené zemiaky či zemiakovú kašu. Dobrú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie

Ingrediencie:

  • BROKOLICOVÉ PYRÉ

  • NA KONEČNÉ DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Šťavnatá a jemná bravčová panenka s brokolicou – top recept. Skvelé šťavnaté chudé bravčové mäso s brokolicovým pyré. Jednoduchá minútka, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Za 30 minút vykúzlime rýchly obed či večeru. Úžasné rýchle jedlo aj pri FIT stravovaní.

Brokolica – super zdravá zelenina, plná minerálov a vitamínov. Vitamíny – A, C, K, D a vitamíny skupiny B. Obsahuje aj dôležité minerály – draslík, vápnik, sodík, selén. Brokolica – bohatý zdroj vlákniny, betakaroténu a kyseliny listovej. Pôsobí protizápalovo, detoxikuje, výborná na chudnutie. Chráni pokožku, oči, srdce, kosti, posilňuje imunitu, znižuje riziko rakoviny. Urobte si aj skvelú polievku z brokolice.

Bravčová panenka nazývaná tiež bravčová sviečkovica je najkvalitnejším a najkrehkejším kusom bravčového mäsa. Vyznačuje sa nízkym obsahom tuku, jemnou štruktúrou a mierne sladkastou chuťou, vďaka čomu patrí medzi najobľúbenejšie druhy mäsa vo svetovej gastronómii. Panenka – ideálna na rýchlu tepelnú úpravu ako pečenie a grilovanie. Dlhá tepelná úprava bravčovej nesvedčí. Krehké mäso z bravčovej panenky potrebuje iba krátky čas na prípravu, vtedy si zachováva svoju šťavnatosť a výnimočnú chuť.

5 trikov na najlepšiu šťavnatú a jemnú bravčovú panenku

  1. Panenku nesmieme piecť príliš dlho, pretože sa vysuší a stratí svoju šťavnatosť. Najlepšie chutí, keď je vo vnútri jemne ružová.
  2. Ideálny spôsob – ak panenku v celku najskôr rýchlo opečieme z oboch strán na panvici, stačí, keď sa zatiahne, tak ju dopečieme v rúre pri nižšej teplote.
  3. Pri opekaní bravčovej panenky na panvici nezabúdame na pravidlo 3-3-3. To znamená 3 minútové opekanie z jednej strany, ďalšie 3 minúty z druhej strany, a 3 minútky odležanie. Ak tento postup dodržíme, bravčová panenka bude delikátna – šťavnatá a jemná.
  4. Bravčovú panenku môžeme aj výraznejšie dochutiť, výborne ladí s rôznymi bylinkami – rozmarínom, šalviou, tymiánom, ale i cesnakom, mletým čiernym alebo chilli korením.
  5. Ešte šťavnatejšia bravčová panenka? Stačí ju obaliť tenkými plátkami slaniny. Fantastické je aj prosciutto, ktoré urobí z bravčovej panenky gurmánsky zážitok.

Dobrá rada. Keď si necháme panenku odležať v marináde z oleja a obľúbeného korenia na pár hodín, najlepšie do druhého dňa, mäso bude po upečení jemné a veľmi chutné. Odporúčame.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Bravčová panenka je kvalitné bravčové mäso - sviečkovica. Príprava - rýchla a úplne jednoduchá. Bravčovú panenku umyjeme, dôkladne osušíme, odblaníme, ak je to potrebné. Nakrájame plátky hrúbky 2 cm. Plátky z panenky päsťou jemne naklepeme, ochutíme korením podľa chuti a obľuby - soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, rascou alebo chilli korením.

2
Hotové

Brokolicu dáme do hrnca, pridáme očistený rozpolený cesnak a korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu). K čerstvej brokolici pridáme vodu podľa potreby, aby sa brokolica počas varenia neprichytila. Mrazená brokolica pustí vodu, nemusíme ju podlievať. Voda je dôležitá, aby nebolo brokolicové pyré riedke. Brokolicu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút takmer do mäkka.

3
Hotové

Brokolicu dusíme na nízkom stupni. Počas prípravy brokolice rozohrejeme kvalitnú panvicu. Pridáme olej, tak vložíme plátky panenky, ktoré na strednom stupni opekáme dozlatista 3-5 minút z jednej strany, potom ich otočíme a pečieme taktiež cca 3 minúty. Tak necháme panenku ešte odležať 3 minúty, aby sa uvoľnili vlákna. Potrebujeme docieliť, aby ostala šťavnatá a krehká.

4
Hotové

Vo vnútri by mala byť panenka jemne ružová. Uvarenú brokolicu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, pridáme aj kúsok masla na zjemnenie. Dochutíme soľou, ak je to ešte potrebné, chuť môžeme doladiť i citrónovou šťavou. Na tanier rozvrstvíme brokolicové pyré, pridáme šťavnatú bravčovú panenku, bylinky - napríklad petržlenovú vňať a strúhaný parmezán. Dobrú chuť.

Martina

Hubová praženica s tajnou ingrediencou
predchádzajúci
Hubová praženica s tajnou ingrediencou RECEPT
Hubová praženica s tajnou ingrediencou
predchádzajúci
Hubová praženica s tajnou ingrediencou RECEPT

Pridajte svoj komentár