Ingrediencie:
- 10 ks Zemiakystrednej veľkosti, uvarené v šupke
- 1 ks Klobásaalebo párky, špekáčiky - 3 ks
- 4 ks Vajceuvarené navrdo
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- Póralebo jarná cibuľka, podľa chuti
- 1 ks Cuketamalá mladá cuketa
- 200 g Tvrdý syreidam, gouda alebo mozzarella
- 5 PL Olejna vymastenie a restovanie
- 2 PL Maslona zapekanie
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Mletá rascapodľa chuti
-
NA ZÁLIEVKU
- 200 ML Šľahačková smotanaalebo kyslá smotana
- 200 ML Mlieko
- 2 ks Vajce
Popis:
Vynikajúce francúzske zemiaky z varených zemiakov. Niečo chutné a tradičné? Ste na správnom mieste. Sú jednoduché na prípravu, obľúbené v mnohých rodinách na obed či večeru. K francúzskym zemiakom výborne ladia kyslé uhorky, kapustový šalát, čalamáda, ale aj zeleninový šalát z čerstvej zeleniny.
Francúzske zemiaky zapekáme prekladané so špekáčikmi alebo klobáskou, uvarenými vajíčkami, zaliate smotanovou zálievkou. Zapekané zemiaky sa dajú pripraviť aj bez mäsa, iba so zeleninou. Francúzske zemiaky podľa vlastnej chuti.
Dobrá rada. Opečená cibuľka s klobáskou dodá francúzskym zemiakom skvelú chuť. Cuketa má veĺa minerálov a vitamínov, tomuto chutnému jedlu pridá na šťavnatosti a ľahkosti. Inšpirujte sa.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |